18 Kasım 2009 Çarşamba

Pakize Teyze

1993 yılında şimdi oturduğumuz apartmana taşınınca en sevdiğim ve en çok ziyaret ettiğim komşumuzdu,Pakize Teyze.Biraz önce başka bir komşumuzdan vefat ettiğini öğrendim.Kızı Rezzan Abla da bir kat üstünde oturuyor olduğundan hemen onlara indim başsağlığı dilemeye.
Pakize teyze bir iki yıldır Aydında kalıyordu.Zaten o zamanda çok üzülmüştüm,bir daha göremeyeceğim diye...
75-80 yaşlarında bir bedende 18 yaşında bir ruh.Heyecanlı,romantik,zeki bir insandı.Okumayı ve bulmaca çözmeyi çok severdi.Onunla en çok kitaplardan konuşur,güncel olayları tartışırdık.Aramızdaki yaş farkının hiç önemi yoktu.
Diğer komşularla çok gidip gelmezdim ama Pakize Teyze felç geçirdiği için evden çıkamıyor,sıkılıyordur diye onu sık sık ziyaret ederdim.Onunla konuşurken sıkıntılarımı unutur,kendimi başka bir dünyada hissederdim.
Bugün vefat ettiğini öğrenince kendimi bomboş hissettim.Zaten son zamanlarında unutkanlık başlamış,biraz önce söylediğini unutur hale gelmişti.Yaşlılık sonuçta herkesi ele geçiriyor.
Sevgili Pakize Teyzem,herşeye rağmen seni tanımak,sohbet etmek,bilgilerinden yararlanmak çok güzeldi.Nur içinde yat!

17 Kasım 2009 Salı

YOL 2

İkidir uzun uzun yazdığım şeyler kayıt sırasıda oluşan bir aksilikle yayınlanamıyor.Aynı şeyleri tekrar yazmak çok zor.
Yazının özü; 'Hayat planlamaya gelmiyor!'du.
Demek ki fazla uzun yazmaya gelmiyor.Kısa kes Aydın havası olsun! (Aydın da yaşıyoruz ya...)

YOL...

11 Kasım 2009 Çarşamba

Eski Günlerdeki Gibi-2

Bir sayfa dolusu duygusal bir yazı yazdım,güzel cümleler kurdum ,derken pat diye silinsin ve boş kayıt çıkmasın mı?Sinir oldum, sinir!...
11 Kasım 2009 günü bizimiçin önemli,çünkü;İsmail kazadan sonra ilk defa araba kullandı biiiir,arabamızı alıp eve getirdik bu ikiiiii.Ben de onca zaman sonra araba kullandım bu da üüüüç.
Bir önceki yazım oldukça uzun du ama demek ki yayınlanmaması gerekiyormuş ki boş kayıt çıktı.Neyse canımız sağolsun!Yazmakla klavye aşınmaz ...

Eski Günlerdeki Gibi...